Termékek
    Hírlevél feliratkozás
    Vezetéknév: 
    Keresztnév: 
    E-mail: 

    Feliratkozás

    Kereső
    Kifejezés: 

    Keresés

    Adatkezelési tájékoztató

    Személyes adataid védelme számunkra is fontos, éppen ezért az Xszemesbolt.hu webáruházunk oldalán megosztott ilyen jellegű adatokat bizalmasan kezeljük. Adataid kezelésekor a Magyarországon hatályos, 2011. évi CXII. tv. Adatvédelmi Törvénynek megfelelően járunk el.

    Az alábbi Adatvédelmi tájékoztató tartalmazza az Xszemesbolt kft által létrehozott és üzemeltetett xszemesbolt.hu („Honlap”) által alkalmazott adatgyűjtési, kezelési és terjesztési gyakorlatot. Az Adatvédelmi tájékoztató minden általunk a Honlapon kínált termékre vonatkozik.

    Üzemeltetői adatok

    Cégnév:  Xszemesbolt Kft

    Székhely: 2119 Pécel Madách u 28

    Levelezési cím: 2119 Pécel Maglódi út 28

    Adószám: 25295777-1-13

    Cégjegyzék szám: 1309175647

    Kibocsájtó cégbíróság, okmányiroda: Pest Megyei Bíróság

    Szerződés nyelve: Magyar

    Elektronikus Ügyfélszolgálat: xszemesbolt@gmail.com

    Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-87235/2015.



     

      1. Személyes adatok gyűjtése

    A Xszemesbolt Kft az alábbi módokon gyűjt személyes adatokat a Felhasználóitól.

     

        • Felhasználó regisztráció (vásárlás)

    Célja: egyszerűsíti a Felhasználók számára a Honlap használatát azáltal, hogy nem kell egynél többször adataikat megadni. A leadott rendeléseik aktuális állapota a belépést követően megtekinthető.

    Adatok köre: Felhasználó név, e-mail cím, vezetéknév, keresztnév, lakcím, számlázási cím, telefonszám.

    Adatok felhasználása: A rendelés leadása esetén használjuk a kapcsolattartáshoz. Amennyiben a felhasználó nem ad le megrendelést, a regisztációt semmire nem használjuk A regisztráció során megadott adatokat semmi esetben nem használjuk marketing célra, kivéve, ha a felhasználó jelöli regisztrálása során, hogy hírlevélre is igényt tart.

    Harmadik félnek (futárszolgálat, számlázó alkalmazás) csak az elengedhetetlenül szükséges adatokat adjuk át.

    Jogalap: Jogszabályi előírás.

     

        • Hírlevél feliratkozás

    Célja: a feliratkozott felhasználók tájékoztatása a Honlapon megjelenő szolgáltatásokról, a termékeket érintő újdonságokról, a számukra érdekes ajánlatokról, promóciókról

    Adatok köre: Vezetéknév, Keresztnév, e-mail cím

    Adatok felhasználása : időszakos e-mailekben tájékoztatom a Felhasználókat a releváns információkról.

    Jogalap: A hírlevél feliratkozás önkéntes, és a hírlevelek láblécében található linken az adatokat a felhasználó módosíthatja, illetve regisztrációját megszüntetheti (leiratkozás).

     



        • Hozzászólások

    Hozzászólás beküldésekor a hozzászólási űrlapban megadottakon kívül begyűjtésre kerül a hozzászóló IP címe és a böngészőazonosító karakterlánc a kéretlen tartalmak kiszűrése céljából.

    Hozzászólás írása után a honlap a megadott nevet, e-mail és web címet sütiben eltárolja. A tárolás csak kényelmi célokat szolgál, hogy a következő hozzászóláskor ne kelljen automatikusan kitölteni. A sütik lejárati ideje 1 év.

     

    2. Nem személyhez kötött információk

        • Sütik

    A Honlap ún. cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. A Felhasználó webböngészője cookie-kat helyez el a Felhasználók számítógépén adatnyilvántartási célokból. A cookie-k a Felhasználó személyének azonosítására nem alkalmasak. A Felhasználó részéről cookie-k engedélyezésére van szükség, amit a web-böngésző beállításaiban elutasíthat, illetve figyelmeztetést kérhet. Fontos megjegyeznem, hogy a Honlap egyes funkcióinak megfelelő működéséhez a cookie-k feltétlenül szükségesek.

     

    Ha rendelkezik felhasználói fiókkal és be is van jelentkezve erre a honlapra, akkor átmeneti sütiket állítunk be, annak érdekében, hogy megállapítsuk, hogy a böngésző elfogadja-e a sütiket. Ezek a sütik nem tartalmaznak személyes információt, és törlődnek, ahogy bezárjuk a böngészőt.

     

    A honlapra történő belépéskor több sütit hozunk létre, amelyek elmentik a bejelentkezési információt és a szerkesztőfelület megjelenítési opcióit. A bejelentkezési sütik két napig érvényesek, a szerkesztőfelület megjelenítési opcióit tároló süti egy évig. Amennyiben az “Emlékezz rám” opciót bejelöljük, a bejelentkezés két hétig folytatódik. Kijelentkezéskor a bejelentkezési sütik eltávolításra kerülnek.

     

    Amennyiben bejegyzést vagy oldalt szerkesztünk, egy újabb sütit tárol el a böngészőnk. Ez a süti nem tartalmaz személyes adatot, egyszerűen csak a bejegyzés azonosító számát tárolja, amelyet szerkesztettünk. Egy nap múlva jár le az érvényessége.

     

        • Analitika

    Előfordulhat, hogy a honlap használata során a Felhasználókról személyazonosításra nem alkalmas látogatási adatokat is gyűjt. Esetenként rögzíti a Felhasználók IP címét, böngésző és számítógép típusát, és más technikai információkat. Ezeket az adatokat elemzési célokra használjuk fel, harmadik félnek nem adjuk ki.

     

    3. Információ megosztás

    A Felhasználók személyes és/vagy bizalmas adatait nem értékesítjük, nem tesszük közzé, illetve nem tesszük elérhetővé harmadik fél számára. Harmadik féllel csak meghatározott céllal, a cél eléréséhez feltétlenül szükséges adatokat osztunk meg.

     

    Partner

    Megosztott adatok

    Megosztás oka

    Magyar Posta Zrt

    Budapest, 1138 Budapest, Dunavirág utca 2-6.

    Cégjegyzékszám: 01-10-042463

    ·      megrendelő neve

    ·      email címe,

    ·      telefonszáma,

    ·      szállítási cím

    megrendelt csomag kézbesítése

    Csomagpiac Kft

    2100 Gödöllő, Németh L. utca 1/B

    cégjegyzékszám: 13-09-144907

    ·      megrendelő neve

    ·      email címe,

    ·      telefonszáma

          szállítási cím

    megrendelt csomag kézbesítése

    Kontornet Kft.

    9081 Győrújbarát Fő u 45.

    ·      megrendelő neve

    ·      email címe,

    ·      telefonszáma,

    ·      számlázási cím

    e-számla kiállítása

    Kontornet Kft.

    9081 Győrújbarát Fő u 45.

    a honlap által tárolt adatok

    tárhely szolgáltató

     





     

    4. Személyes adatok megőrzési ideje

    A weboldalon regisztrált fiók vagy hozzászólás írása esetén kérhető a személyes adatok export fájlban történő megküldése, amely bármilyen adatot tartalmaz, amit korábban a felhasználó rendelkezésünkre bocsátott. Kérhető továbbá, hogy bármilyen korábban megadott személyes adatot töröljük. Ez nem vonatkozik azokra az adatokra, amelyeket adminisztrációs, jogi vagy biztonsági okokból kötelező megőriznünk.

     

    Adatkör

    Megőrzési idő

    vásárlási nyilvántartások

    8 év

    rendeléssel kapcsolatos levelezés

    5 év

    honlapon regisztrált felhasználói profil

    a felhasználó általi törlésig

    hozzászólások

    a hozzászólás és annak metaadatai nem meghatározható ideig a rendszerben maradnak.

    hírlevél feliratkozás

    a felhasználó általi leiratkozásig

     

    5. Adatvédelem



     Társaságunk az adatkezelése során alábbi alapelveket követi:

    1. a személyes adatokat jogszerűen és tisztességesen, valamint az Te számodra átláthatóan kezeljük.

    2. a személyes adatokat csak meghatározott, egyértelmű és jogszerű célból gyűjtjük és azokat nem kezeljük a célokkal össze nem egyeztethető módon.

    3. az általunk gyűjtött és kezelt személyes adatok az adatkezelés céljai szempontjából megfelelőek és relevánsak, valamint csak a szükségesre korlátozódnak.

    4. Társaságunk minden ésszerű intézkedést megtesz annak érdekében, hogy az általunk kezelt adatok pontosak és szükség esetén naprakészek legyenek, a pontatlan személyes adatokat haladéktalanul töröljük vagy helyesbítjük.

    5. a személyes adatokat olyan formában tároljuk, hogy Te csak a személyes adatok kezelése céljainak eléréséhez szükséges ideig legyél azonosítható.

    6. megfelelő technikai és szervezési intézkedések alkalmazásával biztosítjuk a személyes adatok megfelelő biztonságát az adatok jogosulatlan vagy jogellenes kezelésével, véletlen elvesztésével, megsemmisítésével vagy károsodásával szemben.

    Társaságunk az személyes adataidat

    1. az előzetes tájékoztatáson alapuló és önkéntes hozzájárulásod alapján és csakis a szükséges mértékben és minden esetben célhoz kötötten kezeljük, azaz gyűjtjük, rögzítjük, rendszerezzük, tároljuk és felhasználjuk.

    2. egyes esetekben az adataidnak kezelése jogszabályi előírásokon alapul és kötelező jellegű, ilyen esetekben erre a tényre külön felhívjuk a figyelmedet.

    3. illetve bizonyos esetekben a személyes adataid kezeléséhez Társaságunknak, vagy pedig harmadik személynek fűződik jogos érdeke, például honlapunk, webáruházunk működtetése, fejlesztése és biztonsága.

     

    6. Változás joga

    Az Xszemesbolt Kft fenntartja a jogot, hogy jelen adatvédelmi szabályzatot bármikor egyoldalúan módosítsa. Ezen dokumentum időről időre változhat, ezért minden Felhasználónknak javasoljuk, hogy időközönként látogassanak el ezen oldalra és tájékozódjanak erről. A Felhasználók tudomásul veszik és elfogadják, hogy saját felelősségük rendszeresen megtekinteni ezen adatkezelési szabályzatot, és tájékozódni a változtatásokról.

    A Felhasználó a Honlap használatával ráutaló magatartással elfogadja az Adatvédelmi nyilatkozatban foglaltakat. A módosítás hatályba lépését követően, a Honlap folytatólagos használatával, Felhasználó ráutaló magatartással elfogadja a módosításokat.



      7. Milyen jogorvoslati lehetőségeid vannak?



    Az adatkezelésről

    • tájékoztatást kérhetsz,

    • kérheted az általunk kezelt személyes adataik helyesbítését, módosítását, kiegészítését,

    • tiltakozhatsz az adatkezelés ellen és kérheted adataid törlését valamint zárolását (a kötelező adatkezelés kivételével),

    • bíróság előtt jogorvoslattal élhetsz,

    • a felügyelő hatóságnál panaszt tehetsz, illetve eljárást kezdeményezhet (https://naih.hu/panaszuegyintezes-rendje.html).

    Felügyelő Hatóság: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

    • Székhely: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c.

    • Levelezési cím: 1530 Budapest, Pf.: 5.

    • Telefon: +36 (1) 391-1400

    • Fax: +36 (1) 391-1410

    • E-mail:ugyfelszolgalat@naih.hu
      Honlap:
      https://naih.hu/



    Kérünk, hogy mielőtt a felügyeleti hatósághoz vagy bírósághoz fordulnál panaszoddal – egyeztetés és a felmerült probléma minél gyorsabb megoldása érdekében – keress meg minket. Nekünk a legfontosa a Te elégedettséged! Itt azonnal elérsz minket, s rövid idő alatt válaszolunk: xszemesbolt@gmail.com











    8. Tevékenységünkre irányadó legfontosabb jogszabályok:



    • a természetes személyeknek a személyes adatok kezeléséről szóló az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete (GDPR)

    • az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény - (Info tv.)

    • a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (Ptk.)

    • az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény - (Eker tv.)

    • az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény - (Ehtv)

    • a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény (Fogyv tv.)

    • a panaszokról és a közérdekű bejelentésekről szóló 2013. évi CLXV. törvény. (Pktv.)

    • a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény (Grtv.)

    • a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény (Számv tv.)



    9. Kapcsolatfelvétel

    Bármely, a Honlapot vagy a személyes adataidat érintő kérdés esetén kérjük, hogy vedd fel velünk a kapcsolatot az alábbi elérhetőségek egyikén:

    xszemesbolt@gmail.com

    2119 Pécel Madách u 28

    Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-87235/2015.



    Kosárba

    Kosárba helyezve

    Betöltés...

    ...
    Hiba

    Sikertelen művelet

    Ismeretlen hiba, kérjük, próbálja újra.